Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans
Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction
9.2
Logo de FunDélices

Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans

Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction

Zomerse Fruit Gedipt in Chocolade

1,5 uur

Difficulté : 2/5

Zomerse Fruit Gedipt in Chocolade

Zomerse Fruit Gedipt in Chocolade

1,5 uur

Difficulté : 2/5

Wat is er lekkerder dan een heerlijk zomers fruit als snack? Een stuk zomers fruit gedipt in chocolade! Maak met dit recept van FunCakes overheerlijke creaties van fruit gedipt in chocolade. Decoreer daarna je creaties met verschillende soorten sprinkles en maak het je eigen! Perfect als zomer activiteit met kinderen en als traktatie!

Préparation

Ingrediënten

  • FunCakes Chocolade Melts Puur 350 gr
  • FunCakes Deco Melts Mangosmaak 
  • FunCakes Deco Melts Frambozensmaak 
  • FunCakes Deco Melts Sinaasappelsmaak 
  • FunCakes Deco Melts Licht Blauw 
  • FunCakes Bloemen Mix 
  • FunCakes Musketzaad Discomix
  • FunCakes Confetti Voorjaar
  • FunCakes Sprinkle Medley Happy 
  • FunCakes Candy Choco Confetti
  • FunCakes Sugar Strands Pastel 
  • Kokosrasp
  • Bananen
  • Ananas
  • Watermeloen

Benodigdheden

  • Patisse Bakpapier Vellen
  • Scrapcooking Digitale Thermometer 
  • PME Houten Lolly Sticks 

Stap 1: Maak het fruit schoon

Maak de ananas en watermeloen schoon en snijd in plakken. Dep het daarna goed droog, zodat de chocolade goed aan het fruit blijft plakken. Laat het fruit tot gebruik onder keukenpapier liggen zodat het fruit echt goed droog wordt. Als je dit niet doet, blijft de gesmolten chocolade en deco melts niet goed hechten.

Stap 2: Smelt de chocolade melts

Smelt 280 gram van de FunCakes Chocolade Melts puur in de magnetron, zoals is aangegeven op de verpakking. Als de chocolade helemaal gesmolten is, voeg je de rest van de chocolade melts toe en laat je dit oplossen in de warme chocolade. Daarna ga je de chocolade tempereren, zodat het mooi hard word en gaat glimmen na het opstijven. Doe de thermometer in de chocolade en roer af en toe tot de temperatuur naar 31 graden is gezakt. 

Stap 3: Dip het fruit in de gesmolten chocolade

Steek de bananen en watermeloen op stokjes en dip het fruit in de chocolade. Bestrooi daarna gelijk met strooisels, zodat de strooisels goed blijft plakken aan het fruit. Leg het daarna op een plaat bedekt met bakpapier en laat daarna opstijven in de koelkast.

Stap 4: Smelt de deco melts

Smelts de FunCakes Deco Melts in de magnetron zoals is aangegeven op de verpakking. Dip daarna het fruit op dezelfde manier als in stap 3, in de deco melts. Hierbij is het ook belangrijk dat je het fruit gelijk bestrooit met strooisels. Laat deze daarna ook in de koelkast opstijven.

Stap 5: Geniet van deze heerlijke Zomerse Fruit Gedipt in Chocolade en deel uit!

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes

Produits requis

Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.

Afficher la quantité et le prix

Toujours à jour?

Inscrivez-vous à notre newsletter et bénéficiez d'une réduction de 10% !
Bulletin