
Citroencake maken
13 juli 2023
Citroencake is een klassieke cake die geliefd is bij veel mensen door zijn frisse en lichte smaak. De cake is heel makkelijk te maken, en de frisse toevoeging van citroen zorgt ervoor dat het een perfecte dessert is voor de lente- en zomer maanden! Maar ook perfect bij een kopje thee tijdens verjaardagen. Maar de ene citroencake is de andere nog niet. In deze blog vertellen we je daarom meer over de verschillende variaties, samen met wat tips en tricks voor het maken van de perfecte citroencake.
Balans
Het geheim van een perfecte citroencake is om de juiste balans te vinden tussen de zoetheid van de cake en de frisheid van de citroen. Als je te veel citroen gebruikt kan de cake te zuur worden, terwijl te weinig citroen de cake niet het gewenste aroma en smaak zal geven. Een andere belangrijke factor voor een perfecte citroencake is het gebruik van verse ingrediënten. Maak daarom gebruik van verse citroenen en hoogwaardige bakmixen voor de beste smaak!
Variaties
Je kunt eindeloos variëren met een citroencake. Een leuke variatie op de citroencake is het toevoegen van Zwitserse room. Zwitserse room is een luchtige, romige en zachte vulling die perfect past bij de frisse smaak van citroen. Het is eenvoudig te maken met de FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème. Je hoeft enkel water toe te voegen aan deze mix. Voeg de Zwitserse room toe tussen twee lagen van de citroencake voor een heerlijke traktatie.
Een andere manier om een smaakdimensie toe te voegen aan de citroencake, is door gebruik te maken van de citroenrasp. De citroenrasp is de dunne, gele schil van de citroen en die zit boordevol aroma en smaak! Let erop dat je wel alleen het gele deel gebruikt, want het witte deel is bitter. Gebruik een fijne rasp of zesteur om de citroenschil te raspen en voeg deze toe aan je beslag of het glazuur voor extra citroensmaak. Een tip voor citroenrasp is de Dr. Oekter citroenrasp! Zo hoef je niet zelf de citroenen te raspen, maar kan je ze gemakkelijk gewoon toevoegen!
Bakken
Tot slot, als je de perfecte citroencake wilt bakken, is het belangrijk om de cake goed te bakken. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je oven op de juiste tempratuur staat, zodat de cake gelijkmatig gebakken kan worden. Bak met de juiste ingrediënten en doe de oven niet tussentijds open! Om te controleren of de cake gaar is, maak je gebruik van een tandenstoker of satéprikker. Als de tandenstoker of satéprikker er schoon uitkomt, is de cake klaar! Hopelijk hebben deze tips en informatie je geïnspireerd om de perfecte citroencake te bakken. Veel bakplezier!
Citroencake recepten voor inspiratie
Limoncello cake met Citroencrème
Ben je helemaal weg van citroen? Maak dan deze heerlijke Limoncello cake met Citroencrème. Deze cake is zo makkelijk zelf te maken met de FunCakes Mix voor Limoncello Cake en geeft een heerlijk zomers gevoel! Decoreer de limoncello daarna met citroenglazuur en maak het af met citroen rasp, plakjes citroen en frisse munt blaadjes. Bekijk hier het recept!
Wolkencake Citroen met Lemon Meringue Enchanted Cream
Van deze heerlijke Wolkencake Citroen met Lemon Meringue Enchanted Cream ga je in de wolken lopen. Deze citroentaart is zo makkelijk te maken, maar zo lekker! De cake is gemaakt van de Dr Oetker Citroen Wolkencake en heerlijk gevuld en afgesmeerd met de FunCakes Enchanted Cream die op smaak is gebracht met de smaakpasta lemon meringue. Bekijk het recept en maak deze heerlijke cake!
