
Hoe maak je zelf glazuur?
02 augustus 2023
Glazuur is een heerlijke en makkelijke manier om je taarten en cakes te versieren. De meeste mensen hebben de basis ingrediënten vaak ook in huis. In deze blog vertellen wij je hoe je op een eenvoudige manier glazuur kan maken. Ook hebben wij tips voor je over hoe je het kan aanpassen voor verschillende soorten baksels. Benieuwd hiernaar? Lees dan snel verder!
Welke ingrediënten heb je nodig?
Voor het maken van de glazuur heb je een aantal basis-ingrediënten nodig, waarvan je het meeste vaak al thuis hebt. Je hoeft dus geen moeilijke of dure ingrediënten in huis te halen om een lekkere glazuur te maken. Je hebt het volgende nodig:
-
- Poedersuiker
- Boter of margarine
- Melk
- Vanille-extract
Hoe maak je glazuur?
-
- Meng 1 kop poedersuiker en 2 eetlepels boter of margarine in een kom
- Meng dit met een mixer op lage snelheid tot het goed gemengd is
- Voeg vervolgens 2 eetlepels melk en ½ theelepel vanille-extract toe en mix alles goed door elkaar
Het is gewenst dat het glazuur glad en dik is, maar toch makkelijk uit te smeren valt. Wanneer de glazuur te dik is, kan je er altijd wat extra melk aan toe voegen en als het te dun is, voeg dan wat meer poedersuiker toe.
Glazuur voor verschillende baksels
Nu je de basis glazuur hebt gemaakt, kun je het aanpassen aan allerlei verschillende baksels. Hieronder worden een paar voorbeelden gegeven.
-
- Cake, als je een cake gaat bakken kan je wat meer vanille-extract toevoegen om de smaak van de glazuur te verbeteren en beter aan te laten sluiten bij de cake.
- Koekjes, om te voorkomen dat de glazuur van de koekjes afdruipt kan je het glazuur dikker maken door meer poedersuiker toe te voegen.
- Luchtige cake, om te voorkomen dat de glazuur voor de luchtige cake te overheersend wordt kan je minder melk toevoegen.
- Rainbow cake, maak voor deze cake verschillende kleuren glazuur. Dit kan je doen door eetbare kleurstof gels toe te voegen aan het basis recept voor glazuur.
- Marmer cake, voor een marmer cake kan je gemakkelijk chocolade toevoegen aan het basisrecept.
Afkoelen
Wanneer je je koekjes of cake gaat decoreren met glazuur is het belangrijk om er zeker van te zijn dat het volledig is afgekoeld. Zo voorkom je het smelten en uitlopen van het glazuur. Je kan ook gebruik maken van een spuitzak en decoraties maken op je cake of koekjes voor een professionele uitstraling.
Zo kan je gemakkelijk en veelzijdig glazuur maken! Pas het recept aan voor verschillende soorten baksels. Glazuur is zo eenvoudig om te maken en het beste is dat je geen recept nodig hebt. Je kan het naar eigen smaak aanpassen!
Geen zin om zelf glazuur te maken? Wij hebben de oplossing!
Kant en klaar
Als je geen zin hebt om zelf glazuur te maken, kan je er ook voor kiezen om kant-en-klare glazuur te kopen. Zo hebben choco glazuur, gebaks glazuur en roze glazuur van Dr. Oetker in ons assortiment.
Een mix voor koekjes
Met de FunCakes Mix voor Royal Icing bespaar je veel tijd bij het maken van glazuur voor koekjes. Je hoeft alleen water toe te voegen aan de mix en je hebt een mooie en stevige glazuur. De consistentie ervan kan je ook gemakkelijk aanpassen door meer of juist minder water toe te voegen. Je kan ook eenvoudig kleurenstoffen toevoegen om de gewenste kleur te bereiken en heel gemakkelijk je koekjes hiermee decoreren! Na het decoreren wordt de royal icing hard, perfect voor koekjes!
De mix voor Dip ’n Drip
Wil je cake, cupcakes, taarten of donuts decoreren met glazuur? Dan kan je kiezen voor de FunCakes Mix voor Dip ’n Drip. De Dip ’n Drip staat ook wel bekend als fondant glazuur of smelt fondant. Je kan hiermee gemakkelijk je eigen fondant glazuur maken en het in elke gewenste kleur kleuren met de kleurstof gels.
Of je nu kiest om zelf glazuur te maken, of om het jezelf gemakkelijk te maken en te kiezen voor een snellere oplossing. De mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal heel erg lekker!
