Chocolade Kersttaart
3 uur
Difficulté : 2/5

Préparation
Ingrediënten
- FunCakes Mix voor Choco Biscuit 150 g
- FunCakes Mix voor Botercrème 200 g
- FunCakes Chocolade Decoratie Zuurstok
- FunCakes Chocolade Decoraties Kerstfiguren
- FunCakes Chocolade Decoratie Kerstman
- FunCakes Bake Release Spray
- Van Houten Rijke Diepbruine Cacaopoeder
- 2 eieren (ca. 100 g)
- 230 ml water
- 250 g zachte ongezouten roomboter
Benodigdheden
- Wilton Decorator Preferred® Diepe Bakvorm Rond Ø 15x7,5 cm
- Wilton Cake Leveler 25 cm
- Wilton Basic Draaitafel voor Taarten
- Wilton Recipe Right Non-Stick Afkoelrooster - 40x25cm
- Wilton Comfort Grip Spatel met Hoek 22,5 cm
- PME Kunststof Schraper ps40
- Bakpapier
Stap 1: Bak de choco biscuit
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakpan in met FunCakes Bake Release Spray. Bereid 150 g FunCakes Mix voor Choco Biscuit zoals is aangegeven op de verpakking. Spatel het choco biscuit beslag in de bakpan en bak de biscuit in ongeveer 30-35 minuten gaar. Stort na het bakken op een taartrooster en laat afkoelen.
Stap 2: Bereid de chocolade botercrème
Bereid 200 g FunCakes Mix voor Botercrème zoals is aangegeven op de verpakking. Zeef 2 à 3 eetlepels cacaopoeder boven de botercrème en meng dit er goed doorheen totdat je een mooie chocolade botercrème hebt. Je kan natuurlijk ook de cacaopoeder naar eigen inzicht toevoegen.
Stap 3: Snijd en vul de biscuit
Snijd de biscuit met de taartzaag 2 of 3 keer door en vul en smeer rondom af met de chocolade botercrème. Laat dit in de koelkast opstijven en smeer hierna de taart voor een tweede keer af. Laat ook dit weer opstijven in de koelkast.
Stap 4: Decoreer de chocolade taart
Decoreer de taart netjes met de FunCakes Chocolade Kerst Decoraties.
Stap 5: Geniet van deze heerlijke Chocolade Kersttaart!
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.