Chocolademousse Boltaartjes
2 uur
Difficulté : 2/5

Préparation
Ingrediënten
- Callebaut Chocolade Mousse Melk 400 g
- FunCakes Mirror Glaze
- FunCakes Ready To Use Ganache Witte Choco
- FunCakes Ready To Use Ganache Dark Choco
- FunCakes Mix voor Enchanted Cream® 75 g
- FunCakes Musketzaad Zilver-Wit
- 500 ml + 75 ml melk
- Maria biscuitjes
- Druiven
Benodigdheden
- FunCakes spuitzakken 41cm
- Silikomart Siliconen Vorm Halve Bollen Ø6cm
- Silikomart Siliconen Vorm Halve Bollen Ø3cm
- Wilton Spuitmondje #1M Open Star
- ScrapCooking Afkoelrooster 25 x 40 cm Mintgroen
Stap 1: Bereid de Funcakes Dark Ganache
Verwarm wat van de FunCakes Dark Ganache in de magnetron gedurende 1 minuut op 340W of verwarm bain-marie om de goede consistentie te krijgen. Spuit de ganache met behulp van een spuitzak in de Siliconen Vorm Halve Bollen Ø 3cm en zet in de vriezer.
Tip: Doe deze stap een dag van tevoren zodat je zeker weet dat de ganache goed bevroren is.
Stap 2: Vul de chocolade boltaartjes
Doe 400g Callebaut Chocolade Mousse Melk samen met 500 ml melk in een mengkom en klop de mousse op hoge snelheid op. Vervolgens doe je dit in een spuitzak, knip er een puntje af en vul de Siliconen Vorm Halve Bollen van 6 cm met de mousse en duw de bevroren FunCakes Dark Ganache bollen erin. Dek dit af met een Maria biscuitje en zet het een nacht in de vriezer.
Stap 3: Maak de Enchanted Cream
Maak 75 g FunCakes Enchanted Cream aan met 75 ml melk volgens de aanwijzing op de verpakking en doe het in een spuitzak met het mondje #1M.
stap 4: Decoreer de Chocolademousse Boltaartjes
Haal de bevroren halve bollen met mousse uit de mal en zet ze op een verhoogd taartrooster. Je kunt het taartrooster bijvoorbeeld verhogen met koekjes uitstekers. Verwarm de FunCakes Ganache Witte Choco in de magnetron volgens de aanwijzingen en giet dit over de helft van de bevroren bollen mousse. Verwarm vervolgens de FunCakes Mirror Glaze 10 tot 15 seconden in de magnetron en giet dit over de overige bevroren mouse bollen. Laat dit even uitdruipen.
Spuit op de chocolademousse boltaartjes een toefje van Enchanted Cream en steek er twee halve druifjes in. Zet in de koelkast totdat je ze gaat gebruiken, zodat ze gaan ontdooien. Strooi vlak voor het serveren wat musketzaadjes er overheen.
stap 5: Geniet van jouw Chocolademousse boltaartjes!
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.