Citroen madeleines
1,5 uur
Difficulté : 2/5

Préparation
Ingrediënten voor de Citroen madeleines
- 64g boter
- 128g bloem
- 1/2 thee lepel bakpoeder
- 1/8ste thee lepel zout
- 3 eieren
- 85g suiker
- 1 thee lepel citroenschil
- 1 thee lepel citroensap
- Banketbakkerssuiker
Overige benodigdheden voor de Citroen madeleines
- Patisse Madeleine Bakvorm 12 vaks
- Wilton Recipe Right Non-Stick Afkoelrooster
- Wilton Comfort Grip Spatel
- Plastic folie
Stap 1: De voorbereiding voor de Citroen madeleines
Doe wat boter in een kleine pan op een fornuis. Kook de boter tot het schuim afneemt, terwijl je de boter voortdurend roert met een garde. Blijf de boter koken in de pan tot het een donker bruine kleur heeft, dat duurt ongeveer 3-5 minuten. Haal de pan van het vuur af en giet het over in een kleine kom zodat het niet door blijft koken. Zet het aan de kant en laat het afkoelen tot kamer temperatuur.
Stap 2: Het maken van het beslag voor de Citroen madeleines
Mix bloem, bakpoeder en zout in een kom en zet het aan de kant. Mix de eieren en suiker in een grotere kom en gebruik een mixer om de eieren op te kloppen met suiker op een medium snelheid tot het een dikke en licht gele kleur heeft, dat duurt ongeveer 5 minuten. Voeg nu de citroenschil en citroensap toe aan de mix. Gebruik een spatel om het bloem mengsel door het ei mengsel te mixen in drie porties. Voeg wat afgekoelde boter toe aan de mix. Dek het af met plastic folie en zet het in de koelkast voor minimaal 30 minuten tot anderhalf uur.
Stap 3: Het bakken van de Citroen madeleines
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de Madeleine pan royaal in met boter, vul de pannetjes met ongeveer 1 lepel beslag. Bak ze voor ongeveer 8-9 minuten gaar of tot de randjes een goudbruine kleur hebben. Zet de madeleines na het bakken direct op een afkoelrooster, met de schelp kant naar boven en laat ze compleet afkoelen. Als een finishing touch kan je eventueel nog wat banketbakkerssuiker over de madeleines heen strooien.
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door Wilton.
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.