Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans
Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction
9.2
Logo de FunDélices

Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans

Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction

Citroentaart met Fruit

1 - 1,5 uur

Difficulté : 2/5

Citroentaart met fruit

Citroentaart met Fruit

1 - 1,5 uur

Difficulté : 2/5

Houd jij ook zo van een heerlijke frisse taart? Zet deze Citroentaart met fruit van FunCakes dan maar snel bovenaan je bak bucket list! Deze Citroentaart is een plaatje om te zien en daarbij om van te smullen! Een heerlijke slofbodem met daarop een onweerstaanbare frisse laag van citroen bavarois en lemon curd. Loopt het water jou ook al in de mond? Aan de slag dan maar! 

Préparation

Ingrediënten voor de Citroentaart met fruit

  • 500g FunCakes Mix voor Sloffenbodem
  • 100g FunCakes Mix voor Banketbakkersroom
  • 100g FunCakes Mix voor Bavarois Citroen
  • 500ml slagroom
  • 370ml water
  • 155g zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei (ca. 50g)
  • Lemon curd
  • Rode bessen
  • Limoen
  • Citroen
  • Muntblaadjes
  • Eetbare witte bloemetjes

Overige benodigdheden voor de Citroentaart met fruit

  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes Spuitzak
  • FunCakes Acetaat Rol 8cm
  • Wilton Bakpapier
  • Wilton Rolstok 50 cm
  • Patisse Profi Springvorm Ø22cm

Stap 1: De basis van de Citroentaart met fruit

Bereid 500g FunCakes Mix voor Sloffenbodem door de mix te mengen met 155g boter (kamertemperatuur) en 1 ei. Kneed het geheel tot een stevig deeg, verpak het in plasticfolie en laat dit een uur opstijven in de koelkast. 

Bereid ondertussen 100g van de FunCakes Mix voor Banketbakkersroom door hier 250ml water aan toe te voegen en goed te mengen. 

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Pak het deeg na een uur uit de koelkast en rol uit tot ongeveer 1 - 1,5 cm dikte op een met bloem bestoven werkblad. Zet de rand van de springvorm op het deeg en druk een ronde lap uit. De ronde lap laat je in de springvorm en smeer je in met banketbakkersroom, blijf 1 cm van de rand vandaan. Bak de slofbodem in ongeveer 30-35 minuten gaar en laat deze vervolgens afkoelen op een afkoelrek.
 

Stap 2: Vul de Citroentaart met fruit

Na het afkoelen zet je de rand weer terug om de slofbodem en plak je aan de binnenkant van de rand acetaatfolie met behulp van wat water. Smeer daarna een beetje lemon curd over de slofbodem.
 
Klop de slagroom lobbig en ga vervolgens aan de slag met het bereiden van de citroen bavarois. Bereid de FunCakes Mix voor Bavarois Citroen door deze aan te maken met 120ml water en spatel vervolgens direct door de lobbige slagroom. Giet het geheel in de springvorm op de slofbodem en zet daarna minstens 2 uur in de koelkast om op te laten stijven. Bij voorkeur laat je het een nachtje in de koelkast staan. 
 

Stap 3: Decoreer de Citroentaart met fruit

Maak de Citroentaart helemaal af met een laag lemon curd. Hiervoor is het het mooist als je de lemon curd helemaal klontvrij roert en het vervolgens gelijkmatig over de bavaroislaag uitsmeert. Blijf ook hier weer 1 cm bij de rand vandaan. Daarna kan je aan de slag gaan met de finishing touch. Decoreer de Citroentaart naar eigen inzicht met schijfjes limoen, citroen, rode bessen, blaadjes munt en eventueel wat eetbare bloemetjes. Smullen maar! 

 

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes. 

 

Produits requis

Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.

Afficher la quantité et le prix

Toujours à jour?

Inscrivez-vous à notre newsletter et bénéficiez d'une réduction de 10% !
Bulletin