Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans
Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction
9.2
Logo de FunDélices

Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans

Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction

Cotton candy cupcakes

2 1/2 uur

Difficulté : 2/5

Cotton candy cupcakes

Cotton candy cupcakes

2 1/2 uur

Difficulté : 2/5

In dit recept leggen we je uitgebreid uit hoe je deze cotton candy cupcakes kunt maken. Maak eerst de basis met de FunCakes mix voor cupcakes. Daarna maak je de botercrème, hier voeg je de cotton candy smaakstof aan toe. Smeer je cupcakes in met de botercrème en versier ze naar keuze met fondant bloemetjes of gekleurde suiker.

Préparation

Overige benodigdheden voor 20-24 cupcakes:

  • 500 gram (room)boter
  • 5 eieren (maat M, circa 250 gram)
  • 200 ml water

Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de botercreme op kamertemperatuur zijn. Vermeng met een garde 200 gram mix met 200 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de cupcakes op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C ). Voor 20-24 cupcakes 500 gram mix, 250 gram (room)boter en 5 eieren (maat M, circa 250 gram) in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag mengen. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in circa 18 minuten gaar. Laat de cupcakes goed afkoelen.

 

Om de botercreme verder af te maken klop je 250 gram ongezouten (room)boter in ca. 10 minuut los. Voeg het mengsel in vier gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel nog 5-10 minuten tot een gladde crème. Voeg daarna een klein beetje kleurstof toe, roer dit door tot dat de botercrème roze wordt. Herhaal dit tot dat je de gewenste kleur hebt bereikt. Voeg  daarna enkele druppels Lorann smaakstof toe aan je botercrème, mix dit goed door.

Kneed de roze en de blauwe fondant goed door en rol deze uit op een beetje poedersuiker. Steek hier met de plunger cutter verschillende bloementjes uit.

Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de botercrème. Bedek de gehele cupcake met de botercrème. Haal daarna voorzichtig dit randje door een laagje gekleurde suiker. Plaats er daarna een iets kleinere toef boven op. Versier de toef met de bloementjes gemaakt van fondant. Je kunt eventueel ook nog wat suikerparels toevoegen.

Produits requis

Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.

PME Natural Food Colour - Pink - 25g
PME Natural Food Colour - Pink - 25g
2,03 €
2,71 €
Afficher la quantité et le prix

Toujours à jour?

Inscrivez-vous à notre newsletter et bénéficiez d'une réduction de 10% !
Bulletin