Kerstkoekjes recept
2 uur
Difficulté : 2/5

Préparation
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Koekjes 500g
- PME Piping Gel 325g
- RD Essentials Eetbare Lijm 50g
- FunCakes Rolfondant Wit 1kg
- FunCakes Rolfondant Rood 250g
- 150 g roomboter
- 1 ei
Benodigdheden
- Diverse Kerst uitstekers
- Patisse Houten Kwastje -2cm-
- Scrapcooking Houten Deegroller met Reliëf Kerst
Stap 1: Start met het maken van het koekjesdeeg
Maak het deeg voor de koekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het deeg moet een uur opstijven in de koelkast voordat je het verder gaat verwerken.
Stap 2: Rol het deeg uit en steek de vormpjes uit
Strooi wat bloem op je werkblad en rol hierop het koekjesdeeg uit tot circa 0,5 cm dikte en steek de koekjes uit. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180°C in circa 12 minuten goudgeel.
Stap 3: Start met het decoreren van de koekjes
Smeer de koekjes in met wat piping gel. Rol het fondant uit op suikerbakkerspoeder en steek figuren uit met dezelfde uitsteker als je voor de koekjes hebt gebruikt. Leg het uitgestoken plakje fondant op het koekje en druk voorzichtig aan. Decoreer de koekjes met kleinere figuurtjes van fondant, gebruik hiervoor diverse Kerst uitstekers. Ook kun je op het fondant mooie figuurtjes maken met een deegroller met Kerst reliëf. Je maakt je koekjes natuurlijk helemaal af met wat suikerparels.
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.