Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans
Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction
9.2
Logo de FunDélices

Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans

Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction

Frankenstein taart

2 uur

Difficulté : 2/5

Frankenstein taart

Frankenstein taart

2 uur

Difficulté : 2/5

Een eenvoudige maar griezelig leuke taart voor Halloween, dat is deze Frankenstein taart.

Préparation

Benodigdheden

  • 330 gr FunCakes Bakmix voor Biscuit Deluxe
  • 200 gr FunCakes Mix voor Botercreme
  • FunCakes Smaakpasta Citroen 120g
  • FunCakes Rolfondant Zwart
  • FunCakes Rolfondant Wit
  • Wilton Basic Draaitafel voor Taarten
  • Wilton Recipe Right Non-Stick Afkoelrooster - 40x25cm
  • Taartzaag 25cm
  • 200 ml water + 33 ml water
  • 5 eieren
  • 250 gr zachte ongezouten roomboter

Stap 1: Start met het maken van het biscuit

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Vet de bakpannen in met Bake Easy Spray. Maak 330 gram FunCakes mix voor Biscuit met 33 ml water en 5 eieren en 200 gram FunCakes mix voor Botercrème met 200 ml water klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over twee bakpannen van 15 cm doorsnee en bak de biscuits in ongeveer 30-35 minuten gaar. Stort ze na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen.

Stap 2: Smeer de taart af met de botercrème

Maak de botercreme verder af zoals is aangegeven op de verpakking en breng op smaak met de smaakpasta. Houd een eetlepel botercrème apart en kleur dit zwart met de kleurgel. Kleur de rest groen door de twee groene kleurstoffen samen te combineren en te mengen met de botercreme. Snijd de biscuits met een taartzaag allebei 2 keer door en vul en smeer rondom af met botercreme. Zet hiervoor de taart op een draaiplateau en gebruik de side scraper om hem mooi strak te krijgen. Laat de taart een half uur opstijven in de koelkast en smeer hierna nog een keer af met de groene botercreme. Laat ook dit weer opstijven in de koelkast.

Stap 3: Decoreer de taart af met de zwarte botercrème

Rol een stukje wit en zwart fondant uit, steek hier rondjes van 1 en 2 cm uit voor de ogen en de neus en plak dit op de taart. Doe de zwarte botercrème in een spuitzak met spuitmondje #3 en spuit een mond, wenkbrauwen en littekens op de taart.

Stap 4: Giet de drip over de taart

Verwarm een paar eetlepels dip ’n drip samen met wat zwarte kleurstof 10-20 seconden in de magnetron. Zorg ervoor dat de dip ’n drip niet te warm is, anders smelt de botercrème. Giet de zwarte drip in het midden boven op de taart en met een spatel duw je de drip iets over de rand.

 

Mede mogelijk gemaakt door FunCakes

Produits requis

Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.

Biscuits Emporte-pièce Anneau Ø 1 cm
Biscuits Emporte-pièce Anneau Ø 1 cm
1,27 €
1,49 €
Biscuits Emporte-pièce Anneau Ø 3 cm
Biscuits Emporte-pièce Anneau Ø 3 cm
1,78 €
2,09 €
Afficher la quantité et le prix

Toujours à jour?

Inscrivez-vous à notre newsletter et bénéficiez d'une réduction de 10% !
Bulletin