Kerst Tulband met Chocolade Ganache
1 uur
Difficulté : 1/5

Préparation
Ingrediënten:
- 640 g FunCakes Bakmix voor Cake Brownie
- 400 g FunCakes Ready To Use Ganache Dark Choco
- 80 g FunCakes Rolfondant Bos Groen
- FunCakes Zachte Parels Medium Rood 80 g
- FunCakes Bake Release Spray 200ml
- FunCakes Spuitzakken 41cm
- Wilton Spuitmondje 1M Open Star
- Wilton Rolstok met Ringen 22,5cm
- Patisse Taartrooster Ø32cm
- Patisse Tulbandvorm Gietaluminium 3 Ø24cm
- PME Holly Leaf Plunger Cutter Set/3
Overige benodigdheden:
- 135 ml water
- 80 g + 100 g zachte ongezouten roomboter
- 3 eieren
Stap 1: Het maken van het beslag voor de tulband
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven 160 graden) en vet de tulband vorm in met bakspray. Doe de 640 g Cake Brownie mix, 3 eieren, 135 ml water en 80 g boter in een mengkom, mix dit op lage snelheid tot een glad beslag en schep dit in de tulbandvorm.
Stap 2: Het bakken van de tulband in de oven
Bak de Cake Brownie in 45-50 minuten gaar en stort na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Check eventueel tussendoor met een satéprikker of de Cake Brownie gaar is.
Stap 3: De chocolade ganache maken
Smelt ongeveer 200 g ganache in een schaaltje in de magnetron en giet dit over de tulband. Klop 200 g ganache samen met 100 g zachte ongezouten roomboter tot een smeuïg geheel en doe dit in een spuitzak met spuitmond #1M.
Spuit bovenop de tulband toeven met de opgeklopte ganache en laat dit even een half uur in de koelkast opstijven.
Stap 4: Het decoreren van de Kerst Tulband met Chocolade Ganache
Ondertussen kneed je het groene fondant door en rol je dit uit tot een dikte van ongeveer 2 mm en hier steek je een aantal hulstblaadjes uit.
Leg de hulstblaadjes op de toefjes ganache en strooi er rode parels overheen.
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.