Kerstcupcakes
2 uur
Difficulté : 2/5

Préparation
Bak de cupcakes volgens het recept op de verpakking van de FunCakes mix voor Cupcakes.
We beginnen met het uitsteken van de hulstblaadjes in diverse afmetingen. Beschilder deze met de Rainbow Dust Metallic Food Paints. Steek voor de kerstboom van alle drie de verschillende maten snowflake uitsteker er vier uit en laat ze hard worden. Je plakt de decoraties het makkelijkst op de cupcakes als de verf droog is (duurt ongeveer 15 minuten).
Het mooiste zijn de cupcakes te decoreren als ze vlak zijn. Mochten er naar het bakken bolletjes op zitten dan kan je die het beste er af snijden ter hoogte van de rand van de baking cups. Smeer de bovenkanten in met piping gel of abrikozen gelei. Rol de witte fondant uit en steek er rondjes uit die precies de cake afdekken. Leg deze op de cupcakes en druk ze voorzichtig aan. Smeer nu de zijkanten van de plakjes op de alle cupcakes in met piping gel of edible glue en rol de randjes door de Pearlized sugar. Plak de decoraties op de cupcakes en steek de kaarsjes in een aantal cupcakes. Je kan eventueel rode parels plakken op de hulstblaadjes.
Plak nu voor de kerstboom, de hard geworden snowflakes op elkaar. Begin met de vier grootste en zorg dat ze niet precies op elkaar liggen en je een mooi vol boompje krijgt. Plaats hierna de vier middelste en dan de drie kleinere. Snij de laatste in tweeën en snij dan van een helft de “veertjes’ los. Plak aan beide zijkanten van de halve een “veertje”. Plak het topje op de boom, plaats de boom op een cupcake en schilder de puntjes goud.
Voor een mooi resultaat kan je de cupcakes rangschikken op een standaard. Zorg er wel voor dat de cupcakes met kaarsje op de onderste laag komen.
Tip: Voeg een mespuntje gemalen kruidnagel (1/8 theelepel) en 200 gram kleingesneden gedroogd fruit toe aan het beslag voor een heerlijke Kerstcake.
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.