Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans
Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction
9.2
Logo de FunDélices

Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans

Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction

Klimoptaart

Difficulté : 4/5

Klimoptaart

Klimoptaart

Difficulté : 4/5

Deze klimoptaart is niet alleen leuk om te maken maar hij smaakt ook nog eens heerlijk en het is geschikt voor verjaardagen.

Préparation

Benodigdheden:

  • 7,5 ei
  • 450 ml water
  • 500 gram zachte ongezouten roomboter
  • Jam naar keuze
  • Extra diepe ronde bakvorm Ø 20 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Extra diepe ronde bakvorm Ø 15 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Extra diepe ronde bakvorm Ø 10 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Grote side scraper, bijvoorbeeld van PME

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 400 gram Mix voor Botercrème en 500 gram Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakking of in de basisrecepten voor botercrème en biscuit. Verdeel het biscuitbeslag over de drie bakvormen en bak gedurende 30-35 minuten en stort ze daarna op een taartrooster om ze volledig af te laten koelen.

Voeg aan de botercrème naar smaak de slagroom smaakpasta toe. Snijd alle biscuits twee keer door met de taartzaag en vul met jam naar keuze en botercrème. Smeer de buitenkant van de taarten met een dunne laag witte botercrème af en laat in de koelkast opstijven. Verdeel de resterende botercrème in 3 grote porties en een kleine portie van een eetlepel. De grote porties kleur je met de groene FunColours gels in verschillende tinten groen en de kleine portie maak je geel.

Haal de kleinste en de grootste taart uit de koeling en veeg kleine beetjes groene botercrème kris kras op de taarten en trek dit in 1 beweging strak met de side scraper. Om dit gemakkelijker te maken plaats je de taarten op het draaiplateau. Je kunt dit eventueel herhalen als de kleuren niet naar wens blenden, maar doe het niet te vaak anders wordt het uiteindelijk 1 egale kleur.
Duw met de hand het gouden suiker tegen de middelste taart aan zodat het mooi egaal bedekt is. Stapel de taarten op elkaar met behulp van op maat geknipte taartkartons en dowels, klik hier voor een uitleg van hoe je dit doet.

Doe alle groene botercrème samen in een bakje en geef het een donkergroene kleur met de Holly Green FunColours Gel. Doe dit in twee spuitzakken met spuitmondjes #366 en #352. Doe de gele botercrème in een spuitzak met spuitmondje #16.

Begin met spuiten met de #366 om grote blaadjes te maken, begin ergens bovenaan de taart en werk verder door naar beneden. Op deze manier komen de blaadjes beter tot hun recht. Als je alle grote blaadjes hebt gemaakt maak je daar tussen nog wat kleinere blaadjes met #352. Tot slot spuit je met de gele botercrème hier en daar kleine toefjes. Zet tot gebruik in de koeling.

Mede mogelijk gemaakt door FunCakes

Toujours à jour?

Inscrivez-vous à notre newsletter et bénéficiez d'une réduction de 10% !
Bulletin