Koekjes met Eetbare Bloemen
1,5 uur
Difficulté : 1/5

Préparation
Ingrediënten
- FunCakes Mix voor Koekjes 250 g
- FunCakes Rolfondant Wit 250
- FunCakes Eetbare Bloemen Fantasy
- Abrikozengelei
- 75 g ongezouten roomboter (in blokjes)
- ½ ei (ca. 25 g)
Benodigdheden
- Wilton Rolstok 50 cm
- Patisse Bakpapier Vellen 38x30cm
- Patisse Donut & Bagel Uitsteker Ø9cm
Stap 1: Maak de koekjesdeeg
Maak 250 gram van de FunCakes Mix voor Koekjes zoals is aangegeven op de verpakking. Kneed hier de helft van het potje eetbare bloemen doorheen. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Stap 2: Bereid het fondant voor
Kneed de andere helft van de eetbare bloemen door het fondant.
Stap 3: Bak de koekjes
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg uit de koelkast goed snel soepel en rol het op een beetje bloem uit tot een dikte van ongeveer 2-3 mm en steek donutvormen uit. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de koekjes in de oven 9-12 minuten gaar. Laat ze plat op het aanrecht afkoelen.
Stap 4: Decoreer de koekjes
Rol het fondant uit tot een dikte van ongeveer 2 mm en steek hier donutvormen uit. Plak de fondant met wat abrikozengelei op de koekjes.
Stap 5: Deel deze heerlijke koekjes uit tijdens het Voorjaar!
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.