Lemon Cheesecake
15-20 minuten
Difficulté : 2/5

Préparation
Ingrediënten
- 200 gram FunCakes Suikerbakkerspoeder
- 1 Taylor & Colledge Vanillestokjes Biologisch
- 200 gram koekjes (Bastogne of biscuitjes)
- 100 gram gesmolten boter
- 1200 gram roomkaas (Philadelphia naturel)
- 300 ml slagroom
- 3 citroenen
- 6 blaadjes gelatine
- 1 flinke theelepel citroensuiker
Benodigdheden
- FunCakes Parchment Paper Sheets 25x25 cm pk/50
- Patisse Profi Springvorm Ø24cm
- FunCakes Acetaatfolie 8 cm x 20 m
Stap 1: Maak de bodem
Maal 200 gram van de koekjes naar keuze fijn en meng 100 gram gesmolten boter door de gemalen koekjes heen. Leg een vel FunCakes Parchment Paper Sheet op de bodem van de Patisse Profi Springvorm en trek de rand er omheen. Maak de binnenkant van de springvorm nat met wat water en plak de FunCakes Acetaatfolie hier tegenaan. Schep de gemalen koekkruimels met boter in de springvorm en druk het glad met gebruik van een lepel.
Stap 2: Maak de vulling
Doe de roomkaas, FunCakes Suikerbakkerspoeder, de zaadjes van het aylor & Colledge Vanillestokje en de slagroom in een kom en mix het tot een glad mengsel (mix het niet te lang, want dan wordt het te vloeibaar).
Stap 3: Maak de cheesecake af
Rasp twee citroenen en pers ze uit. Spatel de citroensuiker en de rasp door het roomkaasmengsel heen. Week de gelatine in ruim water en verwarm het citroensap vervolgens in een pannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan het citroensap. Spatel dit door het roomkaasmengsel heen en schep dit mengsel boven op de koekbodem, strijk daarna de bovenkant glad. Zet de cheesecake overnacht in de koelkast en decoreer hem daarna met slagroom en schijfjes citroen.
Ga je binnenkort een high tea organiseren? Neem dan eens een kijkje in dit High Tea blog voor nog veel meer lekkere recepten zoals scones, bitterkoekjes en een lekkere blondie!
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.