Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans
Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction
9.2
Logo de FunDélices

Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans

Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction

Lemon Meringue Taart

1 uur

Difficulté : 3/5

Lemon Meringue Taart

Lemon Meringue Taart

1 uur

Difficulté : 3/5

Opzoek naar de perfecte dessert voor het Voorjaar? Maak deze heerlijke Meringue Taart met Lemon Curd. Deze klassieke taart is fris, zoet en zuur tegelijk, zo lekker dat je je vingers erbij af gaat likken!

Préparation

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 160 gram koude ongezouten boter in blokjes
  • 85 + 100 gram witte basterdsuiker
  • ½ ei (geklopt)
  • Snufje zout
  • 3 eiwitten
  • Potje lemon curd

Benodigdheden

  • Blind gebakken bonen (of rijst, droge bruine bonen)
  • Bakpapier
  • Quichepan met losse bodem van 20-22 cm
  • Rolstok
  • Meel om uit te rollen
  • Plastic huishoudfolie

Stap 1: Bereid het deeg voor

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 180 graden). Doe de 225 gram bloem, 160 gram koude boterblokjes, 85 gram witte basterdsuiker, ½ losgeklopt ei en een snufje zout in een mengkom met een platte haak en mix op laag tot een grove korrel. Haal dit uit de mengkom en kneed het snel even met de hand tot een glad deeg. Wikkel het deeg in plastic huishoudfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.

Stap 2: De bodem bakken

Kneed het deeg snel uit de koelkast en rol het op een bebloemd werkvlak uit tot een 3-4 mm dikke plak. Bekleed de vorm hiermee en snijd het overtollige deeg van de randen weg. Leg hier een verfrommeld vel bakpapier in en leg de blinde bakbonen erin. Bak de bodem ongeveer 20 minuten blind. Verwijder hierna het bakpapier met de blinde bakbonen en bak de bodem nog 10 minuten mooi bruin en gaar.

 

Laat de bodem volledig afkoelen.

Stap 3: Bereid de citroen meringue

Klop de eiwitten stijf en voeg al mixend beetje bij beetje de 100 gram witte basterdsuiker toe. Het eiwitschuim moet glanzend en kleverig zijn. Zorg ervoor dat de kom en de garde vetvrij zijn, anders wordt het eiwit niet stijf.

 

Verdeel de hele inhoud van de pot lemon curd over de taartbodem en bedek met het eiwitschuim.

Stap 4: Cake bakken

Zet de taart in een oven van 180 graden en laat erin staan tot het schuim een mooie lichtbruine kleur begint te krijgen (meestal ongeveer 4-5 minuten). Je kunt hier natuurlijk ook een crème brulee brander voor gebruiken als je die hebt.

Produits requis

Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.

Afficher la quantité et le prix

Toujours à jour?

Inscrivez-vous à notre newsletter et bénéficiez d'une réduction de 10% !
Bulletin