Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans
Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction
9.2
Logo de FunDélices

Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans

Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction

Marokkaanse koekjes: Amandelkoekjes

1 uur

Difficulté : 2/5

Marokkaanse koekjes: Amandelkoekjes

Marokkaanse koekjes: Amandelkoekjes

1 uur

Difficulté : 2/5

Maak zelf je eigen Marokkaanse amandelkoekjes met ons recept en het amandelmeel van FunCakes! Bekijk ook de andere recepten voor Marokkaanse koekjes.

Préparation

Overige benodigdheden voor 20 stuks:

  • 2 eieren maat M
  • 1 eetlepel jam naar keuze
  • Bakplaat

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Scheidt de eieren en sla de twee eiwitten stijf. Houdt de dooiers apart, die heb je nodig voor het deeg. Klop de eidooiers in een schaaltje los. Giet 2/3 deel van de losgeklopte eidooiers bij de stijfgeslagen eiwitten. De rest van de eidooiers gebruik je niet.

Spatel 300 gram amandelmeel, de jam, 1 theelepel bakpoeder en 150 gram suikerbakkerspoeder ook door de eiwitten tot het een mooi egaal mengsel is. Maak je handen een beetje nat. Maak balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee en leg ze op de bakplaat. Druk ze een beetje plat. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten licht bruin.

De koekjes voelen na het bakken nog zacht aan, maar na een uurtje zijn ze steviger. Ze blijven een beetje taai van binnen. Strooi er een beetje poedersuiker overheen.

 

Kijk voor glutenvrije amandelkoekjes op Bakken.nl

Produits requis

Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.

Afficher la quantité et le prix

Toujours à jour?

Inscrivez-vous à notre newsletter et bénéficiez d'une réduction de 10% !
Bulletin