Marokkaanse koekjes: Amandelkoekjes
1 uur
Difficulté : 2/5

Préparation
Overige benodigdheden voor 20 stuks:
- 2 eieren maat M
- 1 eetlepel jam naar keuze
- Bakplaat
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Scheidt de eieren en sla de twee eiwitten stijf. Houdt de dooiers apart, die heb je nodig voor het deeg. Klop de eidooiers in een schaaltje los. Giet 2/3 deel van de losgeklopte eidooiers bij de stijfgeslagen eiwitten. De rest van de eidooiers gebruik je niet.
Spatel 300 gram amandelmeel, de jam, 1 theelepel bakpoeder en 150 gram suikerbakkerspoeder ook door de eiwitten tot het een mooi egaal mengsel is. Maak je handen een beetje nat. Maak balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee en leg ze op de bakplaat. Druk ze een beetje plat. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten licht bruin.
De koekjes voelen na het bakken nog zacht aan, maar na een uurtje zijn ze steviger. Ze blijven een beetje taai van binnen. Strooi er een beetje poedersuiker overheen.
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.