Overheerlijke ijstaart
5 uur
Difficulté : 3/5

Préparation
Overige benodigdheden:
- 2 eieren maat M (100 gram)
- 100 gram roomboter
- 1 liter roomijs, smaak naar keuze bijvoorbeeld straciatella
De voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Bereidt eerst het cupcake beslag, doe dit in de ingevette bakvorm en bak de cake in ca. 20 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster en snij de plak daarna recht af op ca. 2 cm dikte. Laat het ijs een half uur buiten de vriezer zacht worden en schep het in de schoongemaakte ronde bakvorm. Druk goed aan en laat dit in de vriezer ca. 1 uur opstijven. Leg daarna de cake op de ijstaart en dek de vorm af met huishoudfolie. Laat het geheel in ca. 4 uur bevriezen.
Het bekleden:
Vul een flinke pan met heet water en zet daar de bakvorm met ijs in, zodat de buitenste laag een beetje smelt en de ijstaart uit de vorm loskomt. Stort de taart op een plat bord of een cake board en plaats terug in de vriezer. Kleur 300 gram fondant lichtblauw met de kleurstof en rol uit tot een plak van ca. 30 cm doorsnee. Rol met de patroonroller het motief erin. Neem de taart uit de vriezer en bekleed met de fondant. Snij aan de onderzijde netjes bij en zet de taart zo snel mogelijk terug in de vriezer. Rol de witte fondant uit en steek er met de plunger sneeuwvlokken uit. Voor het glitter effect sprenkel je er wat twinkle dust over. Maak de Royal Icing volgens de aanwijzingen op de verpakking en kleur deze blauw. Doe dit in de spuitzak met spuitmondje 21 en spuit mooie toeven op de taart. Leg direct de sneeuwvlokken erop. Spuit een schelprandje langs de taart en plaats de taart weer in de vriezer.
Serveren:
Haal de taart 10 minuten vooraf uit de vriezer en snij de taart aan met een glad warm mes. Steek voor een extra feestelijk effect een ijsfontein of sterretjes in je ijstaart!
Tip:
Wil je zelf een bijzondere smaak aan je ijs (en ook aan je cake), dan kun je door het ijs (en door het beslag) een smaakstof naar keuze toevoegen.
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.