Champagne Taart
Difficulté : 2/5

Préparation
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Biscuit Deluxe 250g
- FunCakes Mix voor Botecrème 200g
- FunCakes Bake Release Spray
- LorAnn Super Strenght Smaakstof Sprankelende Wijn
- FunCakes Rolfondant Wit 700g
- PME Piping Gel
- Sugarflair Eetbare Glanspoeder Rose Goud
- Sugarflair Eetbare Glanspoeder Pearl Ivory
- FunCakes Eetbare Glanspoeder Ginger Goud
- 4 eieren
- 25 ml + 200 ml water
- Poedersuiker
Benodigdheden
- PME Extra Ronde Bakvorm Ø 15 x 10cm
- Wilton Recipe Right Non-Stick Afkoelrooster - 40x25cm
- Wilton Rolstok 50cm
- PME Paletmes Hoek 23cm
- Champagneglas
Stap 1: Bak de Biscuit Deluxe
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Vet de bakpan in met bakspray. Maak 250 gram FunCakes mix voor Biscuit Deluxe zoals is aangegeven op de verpakking. Spatel de biscuitmix in de ingevette bakpan. Bak de biscuit in ongeveer 30-35 minuten gaar en stort hierna op een taartrooster om af te laten koelen.
Stap 2: Bereid de Botercrème
Stap 3: Taart vullen en bekleden
Snijd de biscuit twee keer door en vul en smeer rondom af met de botercrème. Zet de taart een half uur in de koelkast zodat de botercrème kan opstijven. Kneed 700 gram fondant goed door, rol het uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 2-3 mm en bekleed hiermee de taart.
Stap 4: Taart decoreren
Maak van de rest van het fondant allemaal kleine balletjes. Doe wat kleuren glitter dust in een schaaltje en rol de balletjes fondant hierdoorheen tot ze goed gedekt zijn. Meng de pearl white en ginger met elkaar om een rosé kleur te krijgen. Plak de bolletjes fondant op en tegen de taart aan met wat piping gel. Eventueel kan je als de balletjes langs de zijkant zitten de taart inwikkelen met plasticfolie, dit gaat schuiven van de balletjes tegen. Steek het champagneglas in de taart. Vlak voor het opdienen verwijder je het plasticfolie.
Stap 4: Geniet van de Champagne taart!
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.