Koningsdag Koekjes
1,5 uur
Difficulté : 2/5

Préparation
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Koekjes 500g
- FunCakes Suikerbakkerspoeder
- FunCakes Rolfondant Oranje
- FunCakes Suikerparels Medium Metallic Goud
- FunCakes Musketzaad Rood-Wit-Blauw
- 1 ei
- 150 gram zachte ongezouten roomboter
- Bloem om op uit te rollen
Benodigdheden
- Plasticfolie om deeg te verpakken
- Kwastje
- Patisse Bakpapier Vellen
- PME Kroon Koekjesuitsteker Set/2
- Wilton Rolstok met Ringen 22,5cm
- FunCakes Eetbare Lijm
Stap 1: Maak de koekjes
Maak 500 gram FunCakes Mix voor Koekjes zoals is aangegeven op de verpakking. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het een uur in de koelkast om op te laten stijven. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2: Steek de koekjes uit
Kneed het deeg uit de koelkast goed door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 2-3 mm en steek de kroontjes uit met de PME Cookie Cutter Crown set/2. Leg de kroontjes op de bakplaat en bak de koekjes in 10-12 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op het aanrecht. Deeg wat je eventueel niet gebruikt kan je in plastic verpakken en invriezen voor een volgende keer.
Stap 3: Decoreer de koekjes
Kneed 250 gram FunCakes Rolfondant - Oranje even door en rol het uit op een met suikerbakkerspoeder bestoven werkblad tot een dikte van 1-2 mm en steek kroontjes uit. Smeer de koekjes in met een beetje pipinggel door middel van een klein kwastje en plak de fondant kroontjes er op. Plak in de puntjes FunCakes Zachte Parels –Goud met wat eetbare lijm. Smeer langs de onderrand wat lijm en strooi wat FunCakes Musketzaad -Rood-Wit-Blauw erover.
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.