Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans
Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction
9.2
Logo de FunDélices

Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans

Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction

Paashaas Ei

2 uur

Difficulté : 2/5

Paashaas Ei

Paashaas Ei

2 uur

Difficulté : 2/5

Maak je Paastafel compleet met dit super schattige Paashaas ei. Met dit recept maak je dit ei gemaakt van Deco Melts nu zelf. Decoreer het ei met rolfondant en Royal Icing. 

Préparation

Ingrediënten

  • FunCakes Rolfondant Wit 250g
  • FunCakes Rolfondant Pastel Roze 250g 
  • FunCakes Rolfondant Zwart 250g 
  • FunCakes Eetbare Kleurstof Gel helder groen 
  • FunCakes Eetbare Kleurstof Gel geel 
  • FunCakes eetbare Stift Zwart 
  • FunCakes Eetbare Kleurstof Gel roze 

Benodigdheden

  • Wilton rolstok met ringen 22,5cm 
  • Patisse Plunger Cutter hart set/3 
  • PME Lelie Plunger Uitsteker Medium Set/2 
  • Cake Star Chocolade Mal Paasei Groot Set/2 
  • PME mini ovaal Plunger Uitsteker Set/4 
  • Wilton Wegwerp Spuitzakken 30 cm, pk/12 
  • FunCakes Eetbare Lijm, 22g
  • Wilton Spuitmondje #022 Dropflower 

Stap 1: De oren boetseren

Maak de oren een dag van te voren zodat ze goed kunnen drogen. Rol een stuk Bright White Rolfondant van FunCakes uit tot een lapje van 2mm dik en steek met de breedste maat van de PME Lily Plunger Cutter set twee oren uit. Rol ook wat Pastel Pink rolfondant van FunCakes uit tot een lapje van 2 mm dik en steek hier met de smalle Lily Plunger twee stukjes uit. Plak het roze stukje op de witte oren met de FunCakes Edible Glue en laat het op een stukje keukenpapier opdrogen. Geef eventueel wat vorm aan de oren.

Stap 2: Het ei maken 

Smelt de Extreme White Deco Melts van FunCakes in de magnetron op 450W en roer het af en toe door. Als de Deco Melts bijna gesmolten zijn haal je het bakje uit de magnetron en roer je de zichtbare stukjes weg in de warme Deco Melts. Giet een deel van de Deco Melts in beide delen van de Cake Star Mould Cracked Half Egg Large en giet het overtollige eruit. Zet de twee helften ongeveer 10 minuten in de koelkast en herhaal dit nog een keer. Haal de helften uit de mal en plak ze met wat Deco Melts aan elkaar vast.

Stap 3: De voeten boetseren 

Maak de voeten van de haas door twee gelijke stukken Bright White Rolfondant iets druppelvormig te rollen tussen je handen. Druk daarna de voeten een beetje plat. Met een scherp mesje geef je de voeten tenen.

Stap 4: Decoreer de Paashaas ei 

Plak het ei met wat Renshaw Royal Icing op de poten. Kleur wat icing in 3 kleuren met de Edible Funcolours Gel van FunCakes en doe dit afzonderlijk van elkaar in 3 wegwerpspuitzakken met Wilton Decorating Tip #022. Spuit toefjes bovenop het ei en zet de oren hier in. Rol wat Raven Black  Rolfondant uit tot een dun lapje en steek hier 2 grote ovalen uit. Rol wat Bright White Rolfondant uit en steek hier met de PME Miniature Oval Plunger pupillen uit. Plak de pupillen op de ogen met de FunCakes Edible Glue. Plak de ogen met wat Royal Icing op het hoofd en teken met de zwarte Edible FunColours Brush Food pen van FunCakes wimpers. Geef de wangen een roze kleur met een kwastje en de Soft Pink Edible FunColours Dust van FunCakes. Rol een stukje Pastel Pink Rolfondant uit tot een lapje en steek met een van de Patisse Plunger Cutter Hart een hartje uit voor de neus. Plak het hartje met wat Royal Icing op het hoofd.

Stap 5: Enjoy!

Produits requis

Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.

PME Miniature Oval Plunger Cutter set/4
PME Miniature Oval Plunger Cutter set/4
3,18 €
6,35 €
Afficher la quantité et le prix

Toujours à jour?

Inscrivez-vous à notre newsletter et bénéficiez d'une réduction de 10% !
Bulletin