Chocoladetaart met Hazelnootkrokant en Ganache
1,5 uur
Difficulté : 1/5

Préparation
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Choco Biscuit 350 gr
- FunCakes Mix voor Enchanted Cream® Choco 100 gr
- FunCakes Hazelnootkrokant
- PME Belgische Chocolade Krullen Melk
- 80 + 80 + 66 ml water
- 66 ml melk
- 4 eieren
Benodigdheden
- Patisse Taartzaag 31cm
- PME Diepe Ronde Bakvorm Ø 22,5 x 7,5cm
Stap 1: Bak de choco biscuit
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng 350 gram FunCakes mix voor Choco Biscuit, 4 eieren en 80 ml water en klop het beslag op de hoogste snelheid in 7-8 minuten op, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid namixen. Vul de ingevette bakvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven gaar in ongeveer 35 minuten. De oven tussentijds niet openen! De taart is gaar als hij veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit het bakblik halen en laten uitdampen op een rooster. Als de taart is afgekoeld snijd je deze twee keer door met een taartzaag.
Stap 2: Maak de chocolade enchanted cream
Mix 100 gram FunCakes mix voor Enchanted Cream Choco met 66 ml melk en 66 ml water voor 3 minuten op hoge snelheid. Smeer een laag op de onderste plak biscuit, leg de middelste plak biscuit daar bovenop en smeer daar ook een laag op. Bedek deze hele laag met hazelnootkrokant en leg de bovenste plak biscuit erop.
Step 3: Vul en decoreer de chocoladetaart
Meng 200 gram FunCakes mix voor Chocolade Ganache en 80 ml water in een voor de magnetron geschikte kom. Verwarm het mengsel op ca. 900 Watt en roer elke 10-15 seconden totdat het volledig gesmolten is. Blijf roeren totdat de ganache mooi glad is. Smeer de taart rondom af. Versier de bovenkant met de chocolade krullen.
Stap 4: Geniet van deze heerlijke Chocoladetaart met Hazelnootkrokant en Ganache!
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.