Stapeltaart met Covering Paste
3 uur
Difficulté : 4/5

Préparation
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Biscuit Deluxe 500g
- FunCakes Mix voor Botercrème 300g
- FunCakes Covering Paste Wit 1 kg
- FunCakes Zachte Parels Medium Wit
- FunCakes Transparante Piping Gel
- FunCakes Eetbare Lijm
- FunCakes Bake Release Spray
- Jam naar keuze
- 8 eieren
- 300 ml + 50 ml water
- 375 g zachte ongezouten roomboter
Benodigdheden
- FunCakes Dummy Bol Ø3
- FunCakes Dummy Bol Ø5
- FunCakes Dummy Bol Ø7
- FunCakes Taartkartons Zilver/Goud - Rond 15cm
- Wilton Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 15 x 10 cm
- Wilton Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 20 x 10 cm
- Wilton Plastic Dowel Stokjes set/4
- Wilton Rolstok 50 cm
- Wilton Taartzaag / Small Cake Leveler 25cm
- Wilton Recipe Right Non-Stick Afkoelrooster - 40x25cm
- Wilton Rolstok met Ringen 22,5cm
- Wilton Comfort Grip Spatel met Hoek 22,5 cm
- Wilton Basic Draaitafel voor Taarten
- FMM Multi Stroken Uitsteker
- FMM Impressie Mat Vintage Kant
- Patchwork Cutter Diamant Design
Stap 1: Bak de biscuit
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakpannen in met bakspray. Maak 500 gram van de FunCakes Bakmix voor Biscuit Deluxe zoals is aangegeven op de verpakking. Verdeel het beslag over de bakpannen en bak de biscuits in ongeveer 30-35 minuten gaar. Stort ze direct na het bakken op een taartrooster en laat goed afkoelen.
Stap 2: Maak de botercrème
Maak ondertussen 300 gram van de FunCakes Mix voor Botercrème zoals is aangegeven op de verpakking.
Stap 3: Snijd en vul de biscuits
Snijd de biscuit met de taartzaag twee keer door en vul ze met jam naar keuze en een dun laagje botercrème. Smeer daarna ook de gehele buitenkant af met een dunne laag botercrème. Zet de taarten in de koelkast en laat mininaal een half uur opstijven.
Stap 4: Bekleed de taarten met de covering paste
Kneed de covering paste goed soepel door en rol uit tot een dikte van 2 mm. Bekleed hiermee de taarten en druk met de diamant cutter een patroon in de kleine taart. Plak als laatst in de kruisingen de witte parels.
Stap 5: Maak de sierrand
Maak van de covering paste een lange rol en rol dit heel dun uit. Druk hier de impressie mat in en maak met de stroken uitsteker een strook van ongeveer 3 a 4 cm breed die om de taart past. Plak dit vervolgens vast met eetbare lijm.
Stap 6: Stapel de taarten
Druk vier dowels in de grote taart en knip dit op maat af. Zet de kleine taart op een eventueel op maat geknipt karton en een beetje botercrème zodat de taarten niet verschuiven.
Stap 7: Decoreer de stapeltaart
Smeer de piepschuim ballen in met piping gel en bekleed deze met een dun lapje covering paste. Plak de ballen met een beetje botercrème op de taart.
Stap 8: Geniet van deze elegante Stapeltaart met Covering Paste!
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.