Verjaardags stapeltaart
Difficulté : 4/5

Préparation
Kleur de fondant in de kleuren van de fototopper; 400 gram claret, 250 gram foliage green en 200 gram eucalyptus green.
Als je de onderplaat (drum) wilt bekleden, doe je dit als eerste met de oranje fondant. Bekleed de taart van 20 cm met rode fondant en plaats deze daarna voorzichtig op de drum. Indien de drum niet hebt bekleed, kun je de taart vooraf erop zetten en daarna bekleden. Rol de foliage green gekleurde fondant uit tot een lap van ca. 25 cm doorsnee. Maak met de cutting wheel een golvende snijrand. Doe wat lijm op de bovenkant van de taart en drapeer de groene fondant over erover. Rol de oranje fondant uit en steek 12 ruitjes uit. Verdeel deze gelijkmatig over de taart. Advies: eerst 2 recht tegenover elkaar, dan 2 daartussen in en daarna weer steeds 1 daartussen plakken. Of gebruik de Wilton cake dividing set voor de verdeling.
Plak met wat eetbare lijm het bakpapier onder het cake board van 15 cm. Zet de taart op het cakeboard. Bekleed de kleinere taart met de claret gekleurde fondant en laat deze lopen tot over het cakeboard (zodat je het niet meer ziet). Maak eenzelfde lapje als bij de onderste taart van de met eucalyptus gekleurde fondant en maak ook een golvende rand. Drapeer deze over de taart en bevestig met wat lijm. Steek nu rondjes uit van de oranje fondant en verdeel deze over de taart.
Steek in de onderste taart 3 dowels die je op maat van de taart maakt. Steek hiervoor eerst 1 stokje in de taart en meet deze af op dezelfde hoogte als de taart inclusief de laag fondant is. Snij het stokje door en meet nog 2 stokjes af. Steek ze in een driehoek vorm in de taart zodat de bovenste laag ondersteunt wordt. Zet de taarten op elkaar. Steek de fototopper in de bovenste taart met de foto van de jarige! Deze taart is het nagemaakte model van de gebruikte fototopper. Indien je kiest voor een andere topper, kun je uiteraard de kleuren hiernaar aanpassen.
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.