Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans
Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction
9.2
Logo de FunDélices

Le spécialiste du gâteau depuis 20 ans

Nouveaux produits chaque semaine
Commandez avant 16h30 (lun. – ven.), livré sous 1-2 jours.
Achetez plus = économisez plus - jusqu'à 25 % de réduction

Witte chocolade koekjes met sinaasappelcurd

2 uur

Difficulté : 2/5

Witte chocolade koekjes met sinaasappelcurd

Witte chocolade koekjes met sinaasappelcurd

2 uur

Difficulté : 2/5

Zacht en verrukkelijk: deze koekjes met witte chocolade en sinaasappelcurd barsten van de frisse citrus! Elke hap biedt een perfecte balans tussen romige witte chocolade en pittige sinaasappelcurd, een koekje dat allesbehalve gewoon is.

Préparation

Ingrediënten

Koekjes:

  • 255 g gezouten boter, op kamertemperatuur (ca. 18 el)

  • 1½ el fijn geraspte sinaasappelschil (van 1–2 sinaasappels)

  • 120 g poedersuiker

  • 150 g kristalsuiker

  • 60 g ei (1 groot ei + 1 eidooier)

  • 90 g volle zure room

  • ¼ tl LorAnn Bakery Emulsion - Orange 

  • 1½ tl LorAnn biologische vanille-extract (Madagascar)

  • 420 g bloem (voeg 20 g extra toe als het deeg te nat is)

  • 45 g maïzena

  • 1 tl bakpoeder

  • ½ tl baking soda 

  • 1 tl fijn zeezout

Sinaasappelcurd:

  • 120 g (½ kop) vers geperst sinaasappelsap, gezeefd

  • 22 g (1–2 el) vers citroensap

  • 150 g kristalsuiker

  • 68 g (4 eidooiers)

  • ¼ tl fijn zeezout

  • 85 g gezouten boter, in blokjes (ca. 6 el)

  • ⅛ tl LorAnn Bakery Emulsion - Orange

Witte chocolade-sinaasappelglazuur

  • 170 g FunCakes Chocolade Drops Wit 

  • 85 g gezouten boter, op kamertemperatuur (6 el)

  • ⅛ tl LorAnn Bakery Emulsion - Orange

  • 120–150 g poedersuiker, gezeefd

Benodigdheden

  • Patisse Bakpapier Vellen 38x30cm pk/20

  • Patisse Meelzeef RVS 250g

  • Dr. Oetker Dough Scraper 20x3 cm

Stap 1: Maak de sinaasappelcurd

Klop in een kleine pan het sinaasappelsap, citroensap, suiker, eidooiers en zout tot een glad mengsel. Verhit op middelhoog vuur en roer constant totdat de curd dikker wordt en de achterkant van een lepel bedekt (ongeveer 6–8 minuten). Laat niet koken. Haal van het vuur en roer de boter en LorAnn Bakery Emulsion - Orange erdoor tot het glad is. Zeef de curd door een fijne zeef in een kom en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast. (Je kunt het tot 3 dagen van tevoren maken.)

Stap 2: Maak het koekjesdeeg

Wrijf in een grote kom de sinaasappelrasp en kristalsuiker samen met je vingers tot het geurig is (ongeveer 30 seconden). Voeg de poedersuiker en zachte boter toe en klop 2–3 minuten licht en luchtig met een mixer. Voeg het ei, de eidooier, zure room, vanille-extract en LorAnn Bakery Emulsion - Orange toe. Meng goed. Meng in een andere kom bloem, maïzena, bakpoeder, baking soda en zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en mix op lage snelheid tot het net gemengd is. Dek af met plasticfolie en laat minstens 1 uur (of tot de volgende dag) koelen in de koelkast.

Stap 3: Koekjes bakken

Verwarm de oven voor op 175°C (350°F). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak grote deegballen (ca. 3 el of 60 g per stuk), rol licht en druk bovenop iets plat. Leg ze 5 cm uit elkaar en bak 10–12 minuten tot de randen stevig zijn en de bovenkant is opgezwollen. Ze blijven licht van kleur en zacht. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats ze dan naar een rooster.

Stap 4: Maak het glazuur

Smelt de FunCakes Chocolade Drops in een hittebestendige kom in de magnetron (steeds 20 seconden) of au bain-marie. Roer de LorAnn Bakery Emulsion - Orange erdoor. Klop in een middelgrote kom de boter en poedersuiker eerst langzaam, daarna op middelhoge snelheid tot een glad glazuur. Giet langzaam de witte chocolade erbij en klop verder tot het mengsel volledig glad is. Voeg een klein scheutje room of melk toe als het glazuur te stevig is.

Stap 5: Decoreren

Bestrijk elk afgekoeld koekje met ca. 1½ el glazuur. Schep in het midden een ½ tl van de gekoelde sinaasappelcurd. Maak met een tandenstoker of prikker een marmerpatroon. Laat iets opstijven voor het serveren of bewaren.

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door LorAnn.

Produits requis

Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.

Afficher la quantité et le prix

Toujours à jour?

Inscrivez-vous à notre newsletter et bénéficiez d'une réduction de 10% !
Bulletin