Hollands Glorie
4 uur
Difficulté : 3/5

Préparation
Ingrediënten
- FunCakes Mix voor Cupcakes 1 kg
- FunCakes Smaakpasta Speculaas
- FunCakes Eiwitpoeder High Whip 30 g
- FunCakes Suikerbakkerspoeder 900 g
- FunCakes Smaakpasta Witte Choco
- FunCakes Smaakpasta Vanille
- FunCakes Deco Melts -Oranje- 250g
- FunCakes Bake Release Spray
- Wilton Icing Color - Royal Blue
- Wilton Icing Color - Red no taste
- Crisco shortening 380 g
- 500 g roomboter
- 10 eieren
- 40 ml water
Benodigdheden
- Wilton Basic Draaitafel voor Taarten
- Wilton Recipe Right Non-Stick Cooling Grid -40x25 cm 03-3136
- PME Plain Edge Side Scraper
- PME Extra Deep Round Cake Pan Ø 20 x 10cm
- PME Palette Knife Straight Blade 38cm
- Verschillende Hollandse snoepjes en koeken
Stap 1: Bak de cake
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 150°C ). Meng 1 kilo FunCakes mix voor Cupcakes, 500 gram roomboter en 10 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Roer er de speculaas smaakstof naar smaak door heen. Vet de bakvorm in en vul deze met het beslag. Bak de cake in ongeveer 80 minuten gaar. Laat hem na het bakken eerst 5 minuten rusten en stort hem dan op een rooster om hem verder af te laten koelen.
Stap 2: Maak de crème
Maak dan de witte crème: doe hiervoor 380 gram Crisco in een mengkom, doe hierbij 30 gram eiwitpoeder en 40 ml water. Meng dit op de laagste stand van de mixer door elkaar. Als het goed gemengd is kun je schep voor schep 900 gram suikerbakkerspoeder toevoegen. Laat de mixer op de laagste stand staan en stop met mixen als alles goed door elkaar is (als je te lang doorgaat kan het mengsel korrelig worden.).
Verdeel het mengsel in tweeën. Roer door een deel twee eetlepels vanille smaakstof en door het andere twee eetlepels witte chocolade smaakstof.
Stap 3: Snijd en vul de cake
Snij de cake in lagen en doe er de witte chocoladevulling tussen. Stapel het zo recht mogelijk op. Breng met een paletmes een flinke laag crème aan de zijkant en bovenkant van de cake. Smeer hiermee de taart af.
Stap 4: Smeer de taart af met rood en blauwe crème
Kleur een flinke eetlepel vanille crème blauw en een lepel rood. Smeer hier en daar ook een dot blauwe of rode crème. Zet de dough scraper aan de zijkant van de taart zodat één zijkant op het draaiplateau rust en de lange zijde recht tegen de taart staat. Draai in een vloeiende beweging het draaiplateau rond waarbij je met de scraper de overtollige crème eraf schraapt.
Stap 5: Decoreer de taart
Smelt de oranje deco melts. Let op dat het niet te heet wordt, handwarm is warm genoeg. Roer het rustig door tot het weer een beetje dikker begint te worden en giet het dan over de bovenkant van de taart. Giet hier en daar een beetje meer zodat je een mooi resultaat krijgt. Plak de koekjes en snoepjes erop met eventueel een beetje overgebleven crème.
Stap 6: Geniet van deze heerlijke Hollands Glorie Taart!
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.