Patchwork Taart
Difficulté : 4/5

Préparation
Overige benodigdheden:
- 5 eieren (circa 250 gram)
- 375 gram (ongezouten) roomboter
- Verschillende printjes op frosty sheet (via Deleukstetaartenprints.nl)
- 30 ml water
Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C). Mix 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes, 250 gram boter en 5 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Vul de ingevette bakvorm met het beslag en bak de cake in circa 70-75 minuten gaar. Laat hem afkoelen op een rooster. Maak ondertussen botercrème aan zoals aangegeven op de verpakking en smeer de taart af met botercrème.
Kneed 400 gram witte fondant goed door en rol hem dun uit op een beetje poedersuiker. Gebruik de witte fondant om de taart mee te bekleden. Snij de printjes in verschillende vormen en plak ze met een beetje piping gel op de taart. Rol de verschillende kleuren fondant (50 gram van iedere kleur) uit en maak hiermee lapjes die de nog lege plekken op de taart opvullen, zó dat alles bedekt is. Steek kleine bloemetjes en hartjes uit en plak die op de fondant stukjes.
Bereid de royal icing. Zeef 250 gram mix voor royal icing en meng dit met 30 ml water. Klop de mix en het water in circa 7-10 minuten rustig door elkaar tot de icing goed wit is, het niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen.
Verdeel de icing in tweeën, kleur een deel roze. Plaat spuitmondje 2 in een spuitzak en vul deze met de witte icing. Plaats spuitmondje 18 in een andere spuitzak en vul deze met de roze icing. Maak met de witte icing kleine steekjes op de taart, alsof je de verschillende printjes aan elkaar naait. Werk de onderkant van de taart af met een schelp randje van roze icing.
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.