Recept Sweet 16 Taart (Banoffee)
Difficulté : 3/5

Préparation
Overige benodigdheden om Sweet 16 taart te maken:
- 7,5 ei
- 375 + 250 gram zachte ongezouten roomboter
- 200 ml water
- Macarons (tip: deze kun je goud schilderen)
- Bebogeen (karamel pasta)
- Cijfer ‘16’ uitgeprint op papier
- Plastic insteek hoesje
- Snoep banaantjes
- Lonka fudge blokjes
- Satéprikkers
Stap 1: Taart Sweet 16 - de basis bakken
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Vet de bakpannen in met bak spray. Maak 750 gram FunCakes mix voor Cupcakes en 200 gram FunCakes mix voor Botercrème zoals is aangegeven op de verpakking. Verdeel het cake beslag over de twee bakpannen en bak ze in ongeveer 60-70 minuten gaar. Stort ze hierna op een taartrooster en laat volledig afkoelen.
Stap 2: Cake vulling sweet sixteen taart maken
Voor de vulling van de sweet sixteen taart maak je de botercrème verder af zoals is aangegeven op de verpakking en breng je het op smaak met de banaan smaakpasta. Mocht je de vulling tevens willen kleuren dan kun je bijvoorbeelde goude of zwarte botercreme maken om de taart er nog meer uit te laten springen. Je kunt de botercreme in dit geval kleuren met een van onze kleurstoffen. Doe nadat de botercreme klaar is, een klein beetje van de creme in een spuitzak met spuitmondje #12. Snijd de 16 taart cakes allebei twee keer door met de taartzaag. Spuit langs de rand van de laagjes een ‘dijkje’ van de botercrème met #12. Doe de karamelpaste in een spuitzak en knip het puntje af. Vul de binnencirkel van de 16 jaar taart met karamelpasta. Je kunt eventueel nog een laagje botercrème op de karamel smeren. Stapel de sweet 16 taart lagen op elkaar en smeer de cakes rondom af met banaan botercrème. Gebruik de side scraper om de sweet sixteen taart mooi glad en strak te krijgen. Zet de 16 jaar taart cakes in de koelkast om op te laten stijven.
Stap 3: Sweet 16 taart topper maken van goud
Tijdens het opstijven, ga je aan de slag met de 16 taart topper.Smelt hiervoor de zwarte Deco Melts in de magnetron op 450W onder af en toe doorroeren. Als het bijna gesmolten is haal je het uit de magnetron en roer je de zichtbare stukjes weg in de warme melts. Doe dit in een spuitzak met een adapter en #2. Leg de uitgeprinte 16 jaar taart cijfers in een plastic mapje op een snijplank en spuit de cijfers op. Strooi er direct wat brons of goud musketzaad overheen en leg de 16 jaar taart topper ongeveer 5 minuten in de koelkast om hard te laten worden. Hierna kan het op kamertemperatuur blijven anders gaan de melts zweten en plakken.
Stap 4: 16 jaar taart bekleden
Bekleed ondertussen de grootste sweet sixteen taart met het zwarte fondant. Snijd het overtollige fondant weg met een scherp mesje. Strooi de gele confetti in een schaal en druk dit met je handen tegen de kleine sweet 16 taart laag aan. Knip een goud/zilver karton iets kleiner dan de kleine sweet 16 taart laag, plak dit met wat botercrème onder de kleine sweet sixteen taart laag en stapel de twee cakes op elkaar met behulp van de plastic dowels die je op maat knipt.
Maak met dust van goud en rejuvenator een verfje en gebruik hiervoor de kleine kwast uit de set van 2 en tamponeer het goud op de gele confetti totdat het mooi egaal dekt.
Stap 5: Finishing touch voor de sweet sixteen taart
Smelt de oranje Deco Melts op dezelfde manier als de zwarte melts in de magnetron en doe dit in een spuitzak. Knip er een klein puntje af en laat dit langs de rand van de grote sweet 16 taart naar beneden glijden. Zet de hele sweet sixteen taart ongeveer 5 minuten in de koelkast zodat de oranje melts kunnen opstijven. Hierna verf je de melts met het fijne penseeltje en de verf van goud. Steek bovenop de taart twee satéprikkers en plak hier met wat royal icing de cijfers 16 tegenaan. Decoreer de 16 jaar taart verder met blokjes fudge, snoep banaantjes, macarons (tip: leuk om goud te kleuren) en wat kleine marshmallows naar wens en viola de sweet sixteen taart in goud is klaar!
Produits requis
Note : Vérifiez toujours la disponibilité des produits avant de passer une commande.